Hur gör man?

Välkommen till Norrpaintball

Det finns en uppsjö av olika spelsätt och inte för att tala om alla egna påhittade spel. Här är de fem bästa som Norrpaintball förespråkar:

 

1. Capture the flag:

 

Förmodligen det vanligaste spelet. Går ut på att det ska vara två lag på banan. Minst 4 spelare och mest antal beror på banans storlek. Lagen startar i sitt eget ”bo” där en flagga finns placerad. ”Bona” är placerade i varsin ände av banan. Laget ska sedan erövra motståndarens flagga samtidigt som man försvarar sin egen. Vinnare blir den som har båda flaggorna i eget bo.

 

Rekommenderad speltid/spel: 15-20 min beroende på antalet spelare.

 

2. One flag, two home base´s:

 

Det är snabbt, actionfyllt och det roligaste av speltyperna. Går ut på samma som capture the flag, med undantaget att det bara finns en flagga som är placerad i mitten istället. Lagen ska alltså erövra flaggan och föra den till motståndarens bo.

 

Rekommenderad speltid/spel: 10-15 min beroende på antalet spelare.

 

3. Exterminate:

 

Mycket enkel variant av capture the flag. Inga flaggor finns med i bilden. Man startar som vanligt i eget bo och när tiden går ut kollar man vilket lag som har flest spelare kvar. Vid samma antal spelare kvar vinner det lag som sist fick en spelare eliminerad.

 

Rekommenderad speltid/spel: 10-15 min beroende på antalet spelare.

 

4. Bounty Hunter:

 

Ett trevligt spel och lite omväxlande till de vanliga andra speltyperna. Går ut på att man spelar i enmanslag och att alla har en armbindel på sig vid starten. Alla placerar ut sig på banan under någon minut innan spelledaren kör igång spelet. Blir man träffad måste man lämna ifrån sig armbindeln till den som eliminerat dig och omedelbart avlägsna sig från banan. Den träffade går fram och lämnar bindeln så att eliminatorn inte behöver utsätta sig för onödiga risker. Den som samlat flest armbindlar vinner.

 

Rekommenderad speltid/spel: 15-20 min beroende på antalet spelare.

 

5. Killer:

 

populär variant på bounty hunter. Går ut på samma sak förutom att man inte har några armbindlar. Den som blir träffad får helt enkelt bara kliva av banan. Sist kvar är vinnaren.

 

Rekommenderad speltid/spel: 15-20 min beroende på antalet spelare

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Copyright © All Rights Reserved